Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev
Покажи съобщение

НО кое е по-скъпо като ремонт на ЖТД?
До онзи ден продавах мотора от старата кола с помпата, колектори и разните му там датчици за 350лв. и няма кой да ме напсува камоли да ми се обади да го иска, та накрая отиде за скрап.......
Зимата отиваме в една морга да търсим маслена помпа за ТС оня вика ааааа върви с мотора.... Хмммммм, ЩО ЛИ!!!!! Ми щот е сигурен, че ще го продаде......
Питам го, коли купуваш ли?
Ква е колата?
Соча му мойта кола!
Къф мотор?
ЖТД, дизел!
И оня ми вика
Ааааааа, оооооо НЕ Я ЩА........
Що бе?!!!!!
Ми имам 10-такива мотора и никой нищо не е купил от тях........... Те тия вика ни са развалят....

А за ТС-а, викаш всеки месеш по 100лв.
Ми без да имам претенциии, че ги разбирам, още като е купиш:
Свещи, Дебитомер, Ламбда сонда, са си задължителни щот са жизнено важни за ТС-а, ако не извадиш късмет някое от тях да е сменено от предишния собственик.......
После кабели, бобини, най-вероятно, щот и те са си важи, особено ако слага газова.......
Най-вероятно и вариатор.
Задължително хубаво масло, че и то си е мнооо важно.
И едно то най-важните неща, да е зацепи съвестен майстор със специален инструмент, че после почва еда главблъсканица..........
Ся ша кажеш дизела има скъп маховик...... 2-ръка валяло до 200лв. тук таме някой датчик мой са обади, колянов вал регулатор........
Не може да няма проблеми, стари коли са и уморени от каране от предишните собственици, но при ТС съвкупността от всичките компоненти е важа и не търпи КОМПРОМИСИ, ако го поддържаш измикярска и прайш компромиси......... После започва ходене по мъките......
ЖТД може и да се ползва като кола последна грижа.....
Верно бензина кат вземе да се режеееееее, си е КЕФФФФ.
Но и звука от турбиката си е незаменим....
Ся тук някой да ни си помисли, че нещо са опитвам да се заяждам или........

Просто споделям прочетеното във форума....

Comment